Festa Major de Premià de Mar


Arriba, un any més, la Festa Major de Premià de Mar.

Tot i que ara ja no és el meu poble (jo visc a Premià de Dalt) ho va ser fins fa nou anys, i clar, conec la festa i tot sovint m'he vist obligat a participar-hi.

La Festa Major actual no té massa temps, de fet diria que va "néixer" després de mí, fa dotze anys (jo en tinc quinze). I mai m'ha acabat de convèncer, però és que ara l'odio. És a dir, no vaig ni per tot l'or del món.
Primer, aquesta nit hi ha el desebarcament dels pirates a Premià, que el que fa és commemorar quan uns pirates musulmans van conquerir el poble (durant cinc dies, per això, el qual em sembla penós). Bàsicament, arriba a la platja un vaixell ple d'homes i dones disfressats, i després tothom va cap a l'Ajuntament, on es penjarà la bandera pirata. En tot aquest recorregut, tothom es tira aigua, ja sigui amb pistoles d'aigua, amb cubs, amb mangueres, i fins i tot amb pistoles de fumigació. Aberrant.
Després els pirates fan tot d'activitats, com el mercat d'esclaus, per exemple, pels nens, també el correfoc (que em sembla una tonteria, anar fent foc pel carrer, gratuitament), la cursa a pèl (una de les poques coses que més o menys em sembla bé, tot i que no hi participaria per res del món), i d'altres. Podeu consultar tota la programació de les festes aquí, que és una part de la web oficial de la Festa Major.
He de reconèixer que almenys hi ha una oferta variadíssima d'activitats en aquests dies, per a totes les gammes d'edat i d'horaris.
I la part que menys m'agrada de tota la festa és quan els premianencs fan fora els pirates, el diumenge, amb la batalla de farina, que ja explico jo, veient que a la web no està massa ben explicada. Primer es tiren farina entre premianencs i pirates, i després, quan tothom està ben arrebossat, ve un camió amb aigua i la tira a la plaça on es produeix la batalla, alhora que tothom es tira aigua entre sí amb tots els aparells esmentats a dalt, quan explico el desembarcament.
Em sembla una festa horrible, perquè a part de ser desagradable el fet d'estar ple d'aigua i farina mullada (dieu-me estrany, no hi ha problema), tot l'any ens estem queixant del mal ús de l'aigua i que cal estalviar-la, i després arriba la festa, i els primers en participar són aquells que la resta de l'any es queixen de la seva falta i del poc estalvi. Doncs estalvieu aquí també, no la malgasteu tirant-la per sobre la gent, gent que segurament després s'ha de dutxar en profunditat (a més), gastant molta més aigua que normalment, per treure tota la brutícia que porten a la roba, a la cara, a la pell i fins i tot al cabell.

Així que us dic, per tot això, que amb mí no cal que conteu per aquesta Festa Major.
Que us ho passeu bé!

Comments

  1. em sap molt de greu que no participis a la festa del teu poble...per cert l'aigua de la batalla de farina és aigua freatica dels pous de premià, que com suposares no serveix per regar rés ja que no tenim cap tipus de cultiu i per contra serveix per fer festa...

    ReplyDelete
  2. Però es podria aprofitar per fer algunes altres coses. Per suposat, cadascú tenim la nostra opinió, cap problema, però igualment penso que hi ha un detall que no has llegit, siguis qui siguis.
    Tu dius "a la festa del teu poble", i si ho llegeixes bé, veuràs que ja no sóc de Premià de Mar. Hi vaig viure uns anys, i tot i que la vida la faig a Premià de Mar, és cert, no és el meu poble (si et serveix de consol, tampoc participo a les de Premià de Dalt).
    Gràcies.
    PD: He posat en negreta el tros on dic que in facto no és el meu poble, per a que no hi hagi moltes més confusions. Gràcies de tota manera.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts